Tekvice, cukety, patizóny…

„Čo máme na večeru?“ pýtaš sa s obavami, keď prídeš domov z práce.
„Cuketovo-zemiakové placky,“ odpovedám. „Neboj, chutia ako normálne, zemiakové. Ani si nevšimneš rozdiel.“
Nedôverčivo si pohľadom premeriavaš svoj tanier. Napokon nazbieraš odvahu a zahryzneš. „Mmmm… nie také zlé… vlastne celkom dobré… mmmmmm… parádne sú, ďakujem za super večeru!“
„A máme aj dezert. Cuketový koláč. Tadáá!“
„Nemám rád koláče.“ A napriek tomu zješ 5 kúskov… niežeby som ti to rátala :D

Cuketa bola výborná, cuketové fašírky neprekonateľne šťavnaté, tekvicový prívarok sa dokonale rozplýval na jazyku a vyprážaný patizón nemal chybu. Naši muži boli najedení a spokojní :)

Chceme sa poďakovať rodinám, ktoré tieto krásne a zdravé kusiská zeleniny vypestovali a poslali nám ich na ochutnávku. Ďakujeme tiež tímu Misie mladých, všetci sú priateľskí a dobre naladení, je to radosť spolupracovať na takomto projekte.

img_33726

Posted on